*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21798
Latest: shilaa
Stats
Total Posts: 116831
Total Topics: 6052
Online Today: 57
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 56
Total: 56
Official Sponsor


Kelab Bermotor Perodua Viva atau lebih dikenali dengan singkatan VIVAC telah diasaskan oleh Encik Faizal Bin Shamsuddin pada 10 Mei 2007 dan berdaftar secara rasminya pada 29 Mei 2008 dibawah Kementerian Belia Dan Sukan (2890/2008).

Kelab ini ditubuhkan bagi ahli kelab berkongsi idea dan berkomunikasi secara berkesan serta menggalakkan interaksi tanpa mengira status bangsa, agama dan kaum. Kelab ini juga mengalukan orang ramai untuk menyertai kami dan mempelajari ilmu berkaitan dengan konvoi, radio amatur dan sebagainya.

Kelab VIVAC bermula dengan komuniti yang kecil yang mana bermula melalui forum maya untuk peminat kereta. Namun setelah setahun bertapak, kelab VIVAC telah mengambil inisiatif dengan mendaftar dibawah Kementerian Belia dan Sukan memandangkan ahli semakin ramai bertujuan untuk menjadikan kelab VIVAC salah satu kelab berdaftar yang dapat dikongsi dan disertai oleh semua pemilik viva tanpa sangsi.

Dengan berdaftarnya kelab VIVAC, berbagai program dan aktiviti dapat dilakukan dan disokong oleh banyak pihak. Aktiviti-aktiviti kelab ini bukan hanya bertumpu kepada sukan bermotor semata-mata, bahkan banyak aktiviti kemasyarakatan dan keagamaan yang telah dianjurkan oleh kami bagi membantu mereka yang memerlukan dan menunjukkan keprihatinan kami terhadap isu-isu semasa.

source : Profile Kelab
VIVAC MALAYSIA

Muhammad Shazwan Daniel (Dr Zack Danieal) (fb)
PROMOTIONS & SPONSORSHIP COMMITTEE (PR)
017-5265686

Alternatively, if you are unable to reach any of our Commitees, please email your queries to :
vivac@peroduavivaclub.com
or
vivac_induk@yahoo.com

Our Facebook Page
Our Facebook Group
Be our registered member

*
Google
Last 5 Shouts:
March 20, 2016, 09:12:52 PM
Hi.nk tny..knp timing rpm viva 1.0 sy tak sekata..on aircond dgn masa x pakai aircond pun sama..tp x selalu la..kadang2 timing akan rendah sampai 0.5..huhu..help..
February 17, 2016, 03:50:18 PM
@.@
December 02, 2015, 12:10:06 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
December 02, 2015, 12:09:48 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
November 03, 2015, 12:52:19 PM
display radio viva aku dah x keluar. tapi radio leh guna macam biasa. pening sikit la nak tukar chanel. boleh tolong???
Most recent post
Spring dan saiz rim
Assalam otai2. Saya baru sini. Nak tanya skit la kan. Kalau pakai spring GAB, sesuai gunakan rim saiz apa? Bercadang nak amik 14...

RPM kereta problem
Selamat pagi otai2 semua,Saya ada masalah dengan RPM meter kereta saya. Kadang2 RPM tu turun sampai ke 0 tapi enjin masih lagi b...

Re: lampu brek tidak menyala
check fuse..

lampu brek tidak menyala
saya baru tukar bulb lampu brek belakang dan ke 3, malangnya setelah tukar masih tidak menyala apa problem?

Re: kereta berayun guna proride
Semalam baru sarung proride performance absorber fullset + proride spring sport. Dari segi performance memang terbaek. Handling ...

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.184 seconds with 24 queries.