*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21782
Latest: ikan_mas
Stats
Total Posts: 116826
Total Topics: 6050
Online Today: 64
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 57
Total: 57
Official Sponsor


Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Re: Viva Sport Spring 3  (Read 4666 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
nad8184
Registered
Senior II
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 780


Upside Down Spirit of VIVAC stil in my heart




Ignore User Options
« on: April 20, 2011, 07:43:12 AM »

sambung cni bkenaan sport spring ye kwn2  cool
Logged

~~Shaye...sHayEr...xtaU LaAa....
lipton
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 5





Ignore User Options
« Reply #1 on: April 28, 2011, 07:59:24 PM »

ah.. tggu bonus .. nk pasang jgk.. evil
Logged
hydar sid
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 19





Ignore User Options
« Reply #2 on: August 14, 2011, 11:19:12 AM »

sebelum ni ada baca yg apm katanya lembut utk sport spring. betul ke? sbb sebelum ni pki kancil masuk APM. proride tu ok ke? kalau keras sgt, sedap ke bwk keta? lembut sikit lg sedap kan?  huh

KALAU BOLEH, bg la cadangan nak pki sport spring apa yg terbaik. APM? PRORIDE? OTHER?
elok pki Myvi or Viva?
keras or lembut?

hee  cool
« Last Edit: August 14, 2011, 11:39:54 AM by hydar sid » Logged
faiztajuddin89
student yg xbyk duet...
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 427


a.k.a TJ




Ignore User Options
« Reply #3 on: August 14, 2011, 11:42:33 PM »

nk ty kwn2 sport spring ni ad xpied date die ke???

ad membe ty sbab apek kdai 2 kate tahan 2 thun je spring ni pas2 jd keras...ad btul ke???
Logged

ramadhan yang mulia...
yusviva
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #4 on: August 25, 2011, 06:31:11 PM »

Beli yg berjenama Tein / Eibach mahal skit tapi sedap
Logged
zulu zulu
9W2 IMZ
Registered
Senior III
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4545


Patah tumbuh hilang tidak berganti




Ignore User Options
« Reply #5 on: August 25, 2011, 08:22:35 PM »

yang mahal x semestinya best...yang murah x semestinya x best....biar menang membeli menang memakai....
Logged

JJ Crew'z 003

Double Z garage

"Mr Beruang Kutub"
faiztajuddin89
student yg xbyk duet...
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 427


a.k.a TJ




Ignore User Options
« Reply #6 on: August 26, 2011, 05:14:36 AM »

yang mahal x semestinya best...yang murah x semestinya x best....biar menang membeli menang memakai....

maza..soklan ak xtlg jwb ke??hehe grin

nk ty kwn2 sport spring ni ad xpied date die ke???

ad membe ty sbab apek kdai 2 kate tahan 2 thun je spring ni pas2 jd keras...ad btul ke???
Logged

ramadhan yang mulia...
yusviva
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #7 on: August 27, 2011, 01:03:18 AM »

nk tau juge bro zulu zulu pernah pakai ke tein atau eibach sebab saya bercadang nk tukar kepada spring tu
Logged
clrtout
Senior III
****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2502


★R u Chicken?★


WWW

Ignore User Options
« Reply #8 on: August 27, 2011, 08:31:06 PM »

tak silap aku...spring mcm eibach ada lifetime warranty...
Logged

zulu zulu
9W2 IMZ
Registered
Senior III
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4545


Patah tumbuh hilang tidak berganti




Ignore User Options
« Reply #9 on: August 28, 2011, 05:52:20 AM »

nk tau juge bro zulu zulu pernah pakai ke tein atau eibach sebab saya bercadang nk tukar kepada spring tu

TEIN dengan EIBACH dah pernah try dkt kete member....so komen dia leh tahan la cuma pastikn yg ori...sbb dua2 nih ada yg tiruan nyer........cuba tanya poket sendiri berbaloi ker lau kita nk pki sport spring hanya kerana brand...tetapi kualiti ride handling,comfortnya hanya leh dapat yang jauh lebih murah dan tahan?

kebanyakkan orang2 kita nih lebih percayakn kepada brand dari pada kualiti...jangan mudah terpedaya sbb skrg nih banyak jer barang2 tiruan yang seakan2 sama dengan yang ori....dan tahap hampir 99% pun ada barang tiruan kelihatan ori......


maza..soklan ak xtlg jwb ke??hehe grin


tentang soalan ko tuh....ada dua perkara...sbb biasanya spring nih lmbt keras dan lambat rosak.....dan kemudian ada yang brand spring yg bila usianya smp 2 tahun iya mula keras...dan ada juga brand spring yang leh tahan lama....jika pemilihan yang kita buat nih tepat dan betul...kita akan dapat spring yang tahan lama.....
Logged

JJ Crew'z 003

Double Z garage

"Mr Beruang Kutub"
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Google
Last 5 Shouts:
December 02, 2015, 12:10:06 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
December 02, 2015, 12:09:48 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
November 03, 2015, 12:52:19 PM
display radio viva aku dah x keluar. tapi radio leh guna macam biasa. pening sikit la nak tukar chanel. boleh tolong???
October 22, 2015, 12:16:04 PM
nk tukar timing belt biasanya tukar timing belt set (belt,tensioner bearing,oil seal atas bwh) & water pump.minyak itam tu side recommendation je
October 22, 2015, 12:13:37 PM
lampu belakang avy n/a bleh pnp ke kat viva elite?ada gap x?
Most recent post
CNC Files
CNC Artisan offers high quality DXF files that cut ready designs for cnc machines. We also offer custom works, we offer variety ...

lampu break ke3
assalam..sy ader lg beberapa prob yg mgkin tuan2 bleh bg cadangan utk sy buat...1)lampu break ke3 xberfungsi...dah pegi kedai..k...

oilsil bocor
assalam...mohon pendapat tuan2...klu oilsil bocor,brape rege nk repair n bpe lame bleh siap...ada cadangan tempat repair yg berb...

Re: TAIL LAMP AVY N/A
Quote from: xoullyrogerz_678 on October 22, 2015, 12:57:56 PMSalam otai bro2 sekalian..sy nk tnya lampu belakang avy n/a bleh pn...

Viva 850EX rim standard dari kilang
Saya mencari satu rim (terpakai) yg dipasang dari kilang (rim warna hitam) untuk Viva 850ex.Dimana boleh saya beli dan berapa ha...

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.115 seconds with 32 queries.