Official Sponsor


Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Re: Viva Sport Spring 3  (Read 3720 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
nad8184
Registered
Senior II
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 780


Upside Down Spirit of VIVAC stil in my heart




Ignore User Options
« on: April 20, 2011, 07:43:12 AM »

sambung cni bkenaan sport spring ye kwn2  cool
Logged

~~Shaye...sHayEr...xtaU LaAa....
lipton
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 5





Ignore User Options
« Reply #1 on: April 28, 2011, 07:59:24 PM »

ah.. tggu bonus .. nk pasang jgk.. evil
Logged
hydar sid
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 19





Ignore User Options
« Reply #2 on: August 14, 2011, 11:19:12 AM »

sebelum ni ada baca yg apm katanya lembut utk sport spring. betul ke? sbb sebelum ni pki kancil masuk APM. proride tu ok ke? kalau keras sgt, sedap ke bwk keta? lembut sikit lg sedap kan?  huh

KALAU BOLEH, bg la cadangan nak pki sport spring apa yg terbaik. APM? PRORIDE? OTHER?
elok pki Myvi or Viva?
keras or lembut?

hee  cool
« Last Edit: August 14, 2011, 11:39:54 AM by hydar sid » Logged
faiztajuddin89
student yg xbyk duet...
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 427


a.k.a TJ




Ignore User Options
« Reply #3 on: August 14, 2011, 11:42:33 PM »

nk ty kwn2 sport spring ni ad xpied date die ke???

ad membe ty sbab apek kdai 2 kate tahan 2 thun je spring ni pas2 jd keras...ad btul ke???
Logged

ramadhan yang mulia...
yusviva
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #4 on: August 25, 2011, 06:31:11 PM »

Beli yg berjenama Tein / Eibach mahal skit tapi sedap
Logged
zulu zulu
9W2 IMZ
Registered
Senior III
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4545


Patah tumbuh hilang tidak berganti




Ignore User Options
« Reply #5 on: August 25, 2011, 08:22:35 PM »

yang mahal x semestinya best...yang murah x semestinya x best....biar menang membeli menang memakai....
Logged

JJ Crew'z 003

Double Z garage

"Mr Beruang Kutub"
faiztajuddin89
student yg xbyk duet...
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 427


a.k.a TJ




Ignore User Options
« Reply #6 on: August 26, 2011, 05:14:36 AM »

yang mahal x semestinya best...yang murah x semestinya x best....biar menang membeli menang memakai....

maza..soklan ak xtlg jwb ke??hehe grin

nk ty kwn2 sport spring ni ad xpied date die ke???

ad membe ty sbab apek kdai 2 kate tahan 2 thun je spring ni pas2 jd keras...ad btul ke???
Logged

ramadhan yang mulia...
yusviva
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #7 on: August 27, 2011, 01:03:18 AM »

nk tau juge bro zulu zulu pernah pakai ke tein atau eibach sebab saya bercadang nk tukar kepada spring tu
Logged
clrtout
Senior III
****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2502


★R u Chicken?★


WWW

Ignore User Options
« Reply #8 on: August 27, 2011, 08:31:06 PM »

tak silap aku...spring mcm eibach ada lifetime warranty...
Logged

zulu zulu
9W2 IMZ
Registered
Senior III
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4545


Patah tumbuh hilang tidak berganti




Ignore User Options
« Reply #9 on: August 28, 2011, 05:52:20 AM »

nk tau juge bro zulu zulu pernah pakai ke tein atau eibach sebab saya bercadang nk tukar kepada spring tu

TEIN dengan EIBACH dah pernah try dkt kete member....so komen dia leh tahan la cuma pastikn yg ori...sbb dua2 nih ada yg tiruan nyer........cuba tanya poket sendiri berbaloi ker lau kita nk pki sport spring hanya kerana brand...tetapi kualiti ride handling,comfortnya hanya leh dapat yang jauh lebih murah dan tahan?

kebanyakkan orang2 kita nih lebih percayakn kepada brand dari pada kualiti...jangan mudah terpedaya sbb skrg nih banyak jer barang2 tiruan yang seakan2 sama dengan yang ori....dan tahap hampir 99% pun ada barang tiruan kelihatan ori......


maza..soklan ak xtlg jwb ke??hehe grin


tentang soalan ko tuh....ada dua perkara...sbb biasanya spring nih lmbt keras dan lambat rosak.....dan kemudian ada yang brand spring yg bila usianya smp 2 tahun iya mula keras...dan ada juga brand spring yang leh tahan lama....jika pemilihan yang kita buat nih tepat dan betul...kita akan dapat spring yang tahan lama.....
Logged

JJ Crew'z 003

Double Z garage

"Mr Beruang Kutub"
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Most recent post
Looking for a watch
hi everyone, im actually looking for a watch. fyi, i am a salesman, so i need a presentable watch when go to see my client. may ...

apa jenama tayar paling baik?
hey semua, nak minta tolong utk bagi cadangan jenama tayar yg mana satu best? Tayar dah botak ni… I pandu Toyota Camry 2.4V,nak ...

Siapa tahu harga Jam tangan Tag Heuer sekarang?
Saya nak beli jam tangan C25, harijadi ayah saya akan datang. BAru2 ni gaji saya naik sikit, sebab tu nak beli jam tangan  bagi ...

Re: Power stering for viva 1.0 basic stadart (auto)
Untuk makluman kekawan semua...aku pakai viva 660, termaklumlah takde power stering dan kuasa kecil. 2 tahun lepas aku tukar kep...

Re: DIY - Buzzer / Siren
Quote from: ijjatte on August 20, 2014, 12:28:11 PM1. ye...buzzer ni akan bunyi bila lock dgn unlock kete anda.2. buzzer ni juga...

Last 5 Shouts:
September 01, 2014, 03:52:24 PM
As salam..
August 26, 2014, 01:23:19 PM
salam...
August 26, 2014, 11:28:06 AM
Salam sumer..
August 25, 2014, 01:33:12 PM
waalaikumussalam chikerdisc..
August 25, 2014, 03:27:09 AM
salam..nk tanyela.website ni dh xaktif ke?
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.12 seconds with 31 queries.