*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21798
Latest: shilaa
Stats
Total Posts: 116831
Total Topics: 6052
Online Today: 44
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 40
Total: 40
Official Sponsor


Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: harga cermin kereta..  (Read 30395 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
obious
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 3





Ignore User Options
« on: June 11, 2010, 05:30:39 PM »

hi semua...

tumpang tanya ..berapa harga cermin kereta depan untuk viva elite...
Logged
capixx89
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 98





Ignore User Options
« Reply #1 on: June 11, 2010, 06:06:07 PM »

ade member penah tanye kat p2,kalo tak silap 750.. tp die g tuka kat lua,dapat la dalam 450..
ade gak abg sedara yg pecah cermin,tp claim waranti,tak sure la bape nilai die..

awat? pecah ke? sian3
Logged
adeq_7
Registered
Senior II
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 626





Ignore User Options
« Reply #2 on: June 11, 2010, 07:01:42 PM »

hi semua...

tumpang tanya ..berapa harga cermin kereta depan untuk viva elite...


kalo kete masih baru...claim warranty je la....
Logged

clrtout
Moderator
Senior III
*****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2502


★R u Chicken?★


WWW
« Reply #3 on: June 11, 2010, 11:00:59 PM »

ade member penah tanye kat p2,kalo tak silap 750.. tp die g tuka kat lua,dapat la dalam 450..
ade gak abg sedara yg pecah cermin,tp claim waranti,tak sure la bape nilai die..

awat? pecah ke? sian3

warranty ke insurance?

insurance kena add windshield baru leh claim.
warranty kalu windshield pecah sendri...masalah QC...
Logged

lance2679
Senior
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 329





Ignore User Options
« Reply #4 on: June 11, 2010, 11:23:24 PM »

Insurance...bukan warranty daa...
Logged

Have u seen my ride...?
You must have seen it...
It's a Black Viva...It's N/A...
I'm PROUD of it...Definitely!!!


adeq_7
Registered
Senior II
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 626





Ignore User Options
« Reply #5 on: June 12, 2010, 12:17:02 AM »

haaa...insurans....my mistake... grin
tp 2 pn kalo amek yg cover windshield la...
my bos tak amek dlu...ikut blakang lori bwk batu kt highway...cermin kena batu, retak seribu...
jwbnye g kedai pasang baru je la......
so kalo renew insurans 2, cover la windshield skli wlupn mcm tak penting....
bkn banyak pn beza harga....
Logged

zulu zulu
9W2 IMZ
Moderator
Senior III
*****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4545


Patah tumbuh hilang tidak berganti



« Reply #6 on: June 12, 2010, 12:36:56 AM »

tp jangan lupa lak....walaupun nnt lau cermin crack kita byar kurang sbb claim insuran...tp jangan lupa nk byar renew insuran tuh mahal ckit lg...sbb cover cermin hadapan...uhuhuhu
Logged

JJ Crew'z 003

Double Z garage

"Mr Beruang Kutub"
obious
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 3





Ignore User Options
« Reply #7 on: June 13, 2010, 07:29:09 PM »

ade member penah tanye kat p2,kalo tak silap 750.. tp die g tuka kat lua,dapat la dalam 450..
ade gak abg sedara yg pecah cermin,tp claim waranti,tak sure la bape nilai die..

awat? pecah ke? sian3

yup pecah aka crack..wife bw masa nk pi keje ada bnda hitam (batu la kot) pi kat cemin depan..kena dekat tepi getah (dlm 1/2 inci dr getah tepi)..pastu crack tu merayap ketengah sikit n down bwh..kira sejengkal ketengah + sejengkal ke bawah...


haaa...insurans....my mistake... grin
tp 2 pn kalo amek yg cover windshield la...
my bos tak amek dlu...ikut blakang lori bwk batu kt highway...cermin kena batu, retak seribu...
jwbnye g kedai pasang baru je la......
so kalo renew insurans 2, cover la windshield skli wlupn mcm tak penting....
bkn banyak pn beza harga....

aku check kat polisi tak cover lak...ces..tp mmg klau polisi keta br tarak buh kot.. keta dh la tak sampai setahun lagi.. cry
Logged
lance2679
Senior
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 329





Ignore User Options
« Reply #8 on: July 10, 2010, 10:05:13 AM »

Windscreen depan = around RM400 plus (Make sure double layer)
Cermin pintu = Around RM100 plus
Cermin kecik = Around RM60
Logged

Have u seen my ride...?
You must have seen it...
It's a Black Viva...It's N/A...
I'm PROUD of it...Definitely!!!


shahriz81
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 9





Ignore User Options
« Reply #9 on: July 10, 2010, 09:16:12 PM »

Windscreen depan = around RM400 plus (Make sure double layer)
Cermin pintu = Around RM100 plus
Cermin kecik = Around RM60

TQ 4 info, Bro.
Logged
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Google
Last 5 Shouts:
March 20, 2016, 09:12:52 PM
Hi.nk tny..knp timing rpm viva 1.0 sy tak sekata..on aircond dgn masa x pakai aircond pun sama..tp x selalu la..kadang2 timing akan rendah sampai 0.5..huhu..help..
February 17, 2016, 03:50:18 PM
@.@
December 02, 2015, 12:10:06 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
December 02, 2015, 12:09:48 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
November 03, 2015, 12:52:19 PM
display radio viva aku dah x keluar. tapi radio leh guna macam biasa. pening sikit la nak tukar chanel. boleh tolong???
Most recent post
Spring dan saiz rim
Assalam otai2. Saya baru sini. Nak tanya skit la kan. Kalau pakai spring GAB, sesuai gunakan rim saiz apa? Bercadang nak amik 14...

RPM kereta problem
Selamat pagi otai2 semua,Saya ada masalah dengan RPM meter kereta saya. Kadang2 RPM tu turun sampai ke 0 tapi enjin masih lagi b...

Re: lampu brek tidak menyala
check fuse..

lampu brek tidak menyala
saya baru tukar bulb lampu brek belakang dan ke 3, malangnya setelah tukar masih tidak menyala apa problem?

Re: kereta berayun guna proride
Semalam baru sarung proride performance absorber fullset + proride spring sport. Dari segi performance memang terbaek. Handling ...

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.108 seconds with 32 queries.