*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21798
Latest: shilaa
Stats
Total Posts: 116831
Total Topics: 6052
Online Today: 48
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 39
Total: 39
Official Sponsor


Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Installed a "Push Start button" Engine start stop.  (Read 5962 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
lojeffrey
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« on: April 30, 2011, 03:05:56 PM »

NOW, i can go in my car and start it without car key, and just keep the alarm control in my pocket :)



Logged
Sapeq Kaminari
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #1 on: May 02, 2011, 10:16:38 AM »

mmg x prlu on gna kunci la bro? pa ciri2 kslmtnnya bro?
Logged
jerung
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13





Ignore User Options
« Reply #2 on: May 02, 2011, 11:19:51 PM »

mmg x prlu on gna kunci la bro? pa ciri2 kslmtnnya bro?
btl2 aku pn nk th gak cari2 keselamatan klu pasang "push start button"
Logged
aWe89
Registered
Senior II
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 598


LEGEND'S




Ignore User Options
« Reply #3 on: May 03, 2011, 08:13:08 AM »

dulu masa awal2 pivot kuar PSB (push start button) ade 2 jenis..
1 jenis biasa, dan satu lagik (mahal sket) ade security..

PSB model mahal sket tuh, security nye unik..
lau nak start engine, kena ade cara tekan..
cth : kombinasi 3 kali tekan pendek / panjang..
tp skang da susah carik model tu..
ade model yg biasa saja, tu pon immitation..

Logged

lojeffrey
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #4 on: May 03, 2011, 08:22:48 PM »

sorry ah, i can't understand malay
Logged
Sapeq Kaminari
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #5 on: May 03, 2011, 11:29:33 PM »

sorry ah, i can't understand malay
oo sorry bro.. so we dont need key to start engine? just use the push button? how about the security for this push button? if someone break in our car, they just use the push button & run away?
Logged
lojeffrey
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #6 on: May 04, 2011, 10:22:16 AM »

yea, do not need key to start engine,

once ur alarm turn on, u need the control to disalarm first, then u only can start the car, if someone break ur windowscreen, and push the button, it wont start because alarm is on.
Logged
Sapeq Kaminari
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #7 on: May 04, 2011, 12:53:28 PM »

yea, do not need key to start engine,

once ur alarm turn on, u need the control to disalarm first, then u only can start the car, if someone break ur windowscreen, and push the button, it wont start because alarm is on.

oo like that, so where do u get this button & how much? do u install it by urself?
Logged
lojeffrey
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20





Ignore User Options
« Reply #8 on: May 06, 2011, 11:41:01 PM »

RM1000++  i bought online, if u want i can give u the contact
Logged
charmed
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 11





Ignore User Options
« Reply #9 on: May 17, 2011, 06:50:19 PM »

memang menarik,tapi xkan mahal sangat harga dia sampai RM1,000..cam2 baik pasang brake disc je..rasa dalam RM 200 je yang brand pivot TU,http://www.youtube.com/watch?v=APKlHj2XGo8..
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Google
Last 5 Shouts:
March 20, 2016, 09:12:52 PM
Hi.nk tny..knp timing rpm viva 1.0 sy tak sekata..on aircond dgn masa x pakai aircond pun sama..tp x selalu la..kadang2 timing akan rendah sampai 0.5..huhu..help..
February 17, 2016, 03:50:18 PM
@.@
December 02, 2015, 12:10:06 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
December 02, 2015, 12:09:48 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
November 03, 2015, 12:52:19 PM
display radio viva aku dah x keluar. tapi radio leh guna macam biasa. pening sikit la nak tukar chanel. boleh tolong???
Most recent post
Spring dan saiz rim
Assalam otai2. Saya baru sini. Nak tanya skit la kan. Kalau pakai spring GAB, sesuai gunakan rim saiz apa? Bercadang nak amik 14...

RPM kereta problem
Selamat pagi otai2 semua,Saya ada masalah dengan RPM meter kereta saya. Kadang2 RPM tu turun sampai ke 0 tapi enjin masih lagi b...

Re: lampu brek tidak menyala
check fuse..

lampu brek tidak menyala
saya baru tukar bulb lampu brek belakang dan ke 3, malangnya setelah tukar masih tidak menyala apa problem?

Re: kereta berayun guna proride
Semalam baru sarung proride performance absorber fullset + proride spring sport. Dari segi performance memang terbaek. Handling ...

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.12 seconds with 31 queries.