*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21604
Latest: badmelly1973
Stats
Total Posts: 116782
Total Topics: 6022
Online Today: 52
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 49
Total: 49
Official Sponsor


Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: enjin viva 850  (Read 2204 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
pendau
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 28





Ignore User Options
« on: July 14, 2011, 07:18:57 PM »

sape2 disini nk jual enjin viva 850 sila angkat tgn mcm saye...  bye7

rse nk upgrade cc besor skit.. hehe

tenkiu
« Last Edit: March 14, 2012, 12:46:46 AM by bistari » Logged
BroMok
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1





Ignore User Options
« Reply #1 on: March 13, 2012, 09:54:55 PM »

saya ade...
012-7686227
Logged
JohnLiberstick
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4





Ignore User Options
« Reply #2 on: August 21, 2013, 08:38:29 PM »

berapa harga enjin 850 :) nak tau baru boleh budget. thanks.
Logged
navz
Senior II
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 792

ED-VET


WWW

Ignore User Options
« Reply #3 on: September 08, 2013, 12:40:48 PM »

Saya ada nak jual..engine sahaja 600 tiada gearbox.
Logged

DO IT RIGHT OR DON'T DO IT AT ALL
Sharing Is Caring, Let's Share
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Google
Last 5 Shouts:
February 17, 2015, 12:20:08 AM
salam semua...aduhhhhh..lama btl xjenguk forum nie...lama tiadangar berita kwn2 semua...
dihrp semua yg berada dlm group nie sihat2 hendaknya...
February 16, 2015, 06:48:06 PM
Saye ade bumper elite n bonet..tpi dkt kg lah..mmg xguna dh
February 16, 2015, 11:52:56 AM
Salam.. nak tanya, sape ade bumper standard yang dah x nak digunakan dan nak dilepaskan..
February 14, 2015, 07:44:29 PM
salam..tumpang tanya kalau ada dari sabah..nak tanya workshop untuk tukar timing belt.. kalau boleh harga sekali..tanya kat sc 350..huhu
February 13, 2015, 04:00:46 PM
assallam....newbie here
Most recent post
Masalah power steering viva 1.0
slm vivac semua...saya ada masalah tentang steering viva yang jadi keras dan x balas balik bila corner..dah buat allgmt dan adju...

Re: Timing belt
kalau tukar timing belt kt workshop biasa boleh ka?void warranty x?1st time nk kena tukar ni.tq.

Re: Ada sapa2 tau kos tukar whole set kunci viva
P kt SC Perodua, cakap hilang kunci ja la..rasanya boleh..sebab aritu alarm wat hal, dan SC gantikan yg baru aja..so, maybe utk ...

Re: spot rim myvi, kelisa dan kenari leh tak masuk kat viva....
salam semua.. saya pun minat nak tukar rim standard viva elite to myvi se.. biasa mane nak dapat ek... thanks 

Re: viva 850 manual
Memang standard la tu.Cruising rpm utk 850 lebih tinggi berbanding 1.0 pada kelajuan yang sama.Sebabnya final drive ratio untuk:...

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.084 seconds with 31 queries.