*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21781
Latest: bobo182
Stats
Total Posts: 116826
Total Topics: 6050
Online Today: 69
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 43
Total: 43
Official Sponsor


Pages: 1 [2] 3 4 ... 6   Go Down
  Print  
Author Topic: korang punye viva ader masuk asap tak?  (Read 10032 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
agiple
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 294


lapau nyer..




Ignore User Options
« Reply #10 on: January 26, 2008, 12:52:08 PM »

ko kena cabut satu corong plastik dari blower aircond tuh....then tampal lubang angin tu pakai prospek...

tp kena pandai la coz agak sempit ruangnya tuh....aku dulu cabut dashboard je....kire keta skrg hanya menggunakan kitaran angin dlm keta sahaja..hehehehe...takde bau asap

prospek ke persplex?xpela..dengan ape2 pun same ek..nati aku pertimbangkan..sebab skali skala je asap tu..kira bole bertahan lagi..semalam je jiwa kacau..
Logged
hazz_one
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 40


me and my wife




Ignore User Options
« Reply #11 on: January 27, 2008, 10:35:49 PM »

emm....korang nie kete baru memang macam tue.
takyah nak takut!!!!!
Sbb brg dlm enjin serba baru...
ia mengeluarkan bau bila panas.
lama hilang la....
jgan risaulah....
Logged
agiple
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 294


lapau nyer..




Ignore User Options
« Reply #12 on: January 28, 2008, 12:09:58 AM »

emm....korang nie kete baru memang macam tue.
takyah nak takut!!!!!
Sbb brg dlm enjin serba baru...
ia mengeluarkan bau bila panas.
lama hilang la....
jgan risaulah....

Bukan masalah enjin kereta bro..ini masalah bau asap lori masuk dalam kereta ketika penghawa dingin dipasang..kalau setakat potong lori dan bas tak ada masalah bau ni...kalau kau duduk belakang bas dan lori memang bau die kuat(jenis lori tak check asap)..itu aje masalah nye..saja nak cerita dalam forum..bagi panasssss...hehehe..sambil2 tu cari penyelesaian...
Logged
skyjuice
Super Low-Profile
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 61


kat dpn pc/laptop bile online...




Ignore User Options
« Reply #13 on: January 28, 2008, 12:24:30 AM »

korang punyer viva ader masuk asap tak bila ikut blakang bas atau tepi bas???? cuba korang tutup semua tingkap pasang aircond and ikut blakang bas or lori...ader asap masuk tak?


kete aku pon de mslh ni..
bengang tul arap kete jer br tp
de mslh kete yg dh 3rd hand...heheheh...
tp aku syg kete ni woi...
aku nk try check tp xsempat lg...
n 1 more thing, kete aku byk habuk wlupun jarang
bukak tingkap...
kete mbr aku cam2 gak...
pdhal dia stiap mase psg ekon..
2,3 ari lg nk g servis kete p2..
kene komplen ni... police
Logged

kete dah byk calar... rim 15, set adjustable n bodypart lum tukar lagi...kalu lar aku de mesin cop duit...
diLL
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 7





Ignore User Options
« Reply #14 on: January 28, 2008, 01:54:49 PM »

iyelah..sy pun rasa mcm tu...baru 2 hari kete kuar...pastu balik kg , kena pulak belakang lori...mmg ada bau asap..wlaupun psg aircond...tapi skrang ni dah x lagi bau...tau tau lah...duduk blkang lori pun ..ok je...
Logged
Hyuga
Senior
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 386


"White Comet"




Ignore User Options
« Reply #15 on: January 28, 2008, 04:32:47 PM »

Dulu hyuga pernah rsa mcm tu jg,rupanya2 punca jd mcm tuh bkn sbb aircond ke atau tingkap xrapat tp sbb kat bwh aircond nya control panel ada panel utk kte pilih bg udara luar msuk / udara pusing dlm kete je,hyuga nya kes benda tu tak tutup habis,so udara blh masuk ikut lubang udara kat depan kete,tu yg bau asap/lori msuk biarpn buka aircond...try usik2 panel tuh&make sure blh dgr bunyi mcm ada benda buka tutup lubang tuh,klau senyap je tu tandanya dh jem,sbb tuh udara luar msuk jg... azn
Logged
agiple
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 294


lapau nyer..




Ignore User Options
« Reply #16 on: January 28, 2008, 04:38:53 PM »

Dulu hyuga pernah rsa mcm tu jg,rupanya2 punca jd mcm tuh bkn sbb aircond ke atau tingkap xrapat tp sbb kat bwh aircond nya control panel ada panel utk kte pilih bg udara luar msuk / udara pusing dlm kete je,hyuga nya kes benda tu tak tutup habis,so udara blh masuk ikut lubang udara kat depan kete,tu yg bau asap/lori msuk biarpn buka aircond...try usik2 panel tuh&make sure blh dgr bunyi mcm ada benda buka tutup lubang tuh,klau senyap je tu tandanya dh jem,sbb tuh udara luar msuk jg... azn

me sure da tutup benda tu..tp nati cek balik la..memang awal2 dulu terus tutup benda tu..tapi takpe la..skarang ni memang follow jauh je lori n bas...selain nak elak asap,jage keselamatan..tidak mahu cucuk rapat2..hehe..
Logged
YOL
Registered
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 25





Ignore User Options
« Reply #17 on: January 28, 2008, 06:42:00 PM »

asap tu masuk lalu ikut lubang aircond... memane keta ada pre lubang tuk oksigen masuk.. mungkin viva lubang lebih besar kot.. kauorang tgk sisip lubang dpn viper tu.. dia masuk ikut situ ler.. takde cara lain kena terim bau kot..
Logged
viava
Registered
Active
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 180


lalalala..lal..lala




Ignore User Options
« Reply #18 on: January 28, 2008, 06:49:58 PM »

tiada... keta aku best
Logged

sesungguhnya manusia tak kan bisa
menikmati syurga tanpa ikhlas dihatinya
sesungguhnya manusia tak kan bisa
menyentuh nikmatnya tanpa tulus dihatinya
skyjuice
Super Low-Profile
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 61


kat dpn pc/laptop bile online...




Ignore User Options
« Reply #19 on: January 28, 2008, 06:55:03 PM »

asap tu masuk lalu ikut lubang aircond... memane keta ada pre lubang tuk oksigen masuk.. mungkin viva lubang lebih besar kot.. kauorang tgk sisip lubang dpn viper tu.. dia masuk ikut situ ler.. takde cara lain kena terim bau kot..

koi dh cek kete koi smlm...
siap bukak cover airbag lg...
aku tgk shutter antara inlet utk amik
udara luar n dlm kete 2, dia tampal ng
sponge jer...
jd kalu dh lift ke sblh inlet utk outer air pon,
udara leh masuk gak...
aku nk bukak, tp xleh plak...
cm kene bukak 1 dashboard jer...
ptg td dh tanye kt sc p2, diaorg xtau
punca prob ni...
bengang tul.... angry11
Logged

kete dah byk calar... rim 15, set adjustable n bodypart lum tukar lagi...kalu lar aku de mesin cop duit...
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Google
Last 5 Shouts:
December 02, 2015, 12:10:06 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
December 02, 2015, 12:09:48 AM
Hai nak tanye ni, mcm mane nak bg rim tak jejak dgn body, saya baru tukar rim 15 guna tayar 165,50,15 . Mcm mane tanak bg jejak selain guna adjustable. Nak loward kan dia tapi tak jejak
November 03, 2015, 12:52:19 PM
display radio viva aku dah x keluar. tapi radio leh guna macam biasa. pening sikit la nak tukar chanel. boleh tolong???
October 22, 2015, 12:16:04 PM
nk tukar timing belt biasanya tukar timing belt set (belt,tensioner bearing,oil seal atas bwh) & water pump.minyak itam tu side recommendation je
October 22, 2015, 12:13:37 PM
lampu belakang avy n/a bleh pnp ke kat viva elite?ada gap x?
Most recent post
CNC Files
CNC Artisan offers high quality DXF files that cut ready designs for cnc machines. We also offer custom works, we offer variety ...

lampu break ke3
assalam..sy ader lg beberapa prob yg mgkin tuan2 bleh bg cadangan utk sy buat...1)lampu break ke3 xberfungsi...dah pegi kedai..k...

oilsil bocor
assalam...mohon pendapat tuan2...klu oilsil bocor,brape rege nk repair n bpe lame bleh siap...ada cadangan tempat repair yg berb...

Re: TAIL LAMP AVY N/A
Quote from: xoullyrogerz_678 on October 22, 2015, 12:57:56 PMSalam otai bro2 sekalian..sy nk tnya lampu belakang avy n/a bleh pn...

Viva 850EX rim standard dari kilang
Saya mencari satu rim (terpakai) yg dipasang dari kilang (rim warna hitam) untuk Viva 850ex.Dimana boleh saya beli dan berapa ha...

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.202 seconds with 33 queries.