Bateri Kering (Maintenance Free)

<< < (3/4) > >>

boboy:
Salam Sejahtera semua...

Pg nie Gua dah terkena akibat kecuaian Gua sendiri... Gua x chk air bateri... Bukannye x nak chk, bila nak chk, memanjang aje TERLUPA...

Gua rasa klu harga semasa untuk Bateri Kering utk ViVA nie dlm RM 120 - RM 140 aje kot... Member Gua bgtau harga dah turun pasal harga besi pun dah kureng value... X tau la Gua pasal hal nie...

Conclusion Gua, klu Lu org mcm Gua nie, jenis yg PELUPA, nak chk ari bateri (kononnya) tp x buat2 gak, eloklah kot Lu org guna Bateri Kering aje...

Gua lepas nie pun nak tuko pakai bateri tu aje... FYI, Gua guna ViVA Full Spec Auto since Feb 2008...

Wassalam... :cool:

widdy83:
Saya guna Sel Kering...sbb mase tu...lepas dah pasang2 amp smua..bateri ku kering sudah...:(...
tukar yg sel kering...RM150 kat pusat servis tmpt en Fahmi keje...(adik laki aku) huhuh...ok lah..dah around 8 months pakai...kete jenis non stop pakai..alhamdunillah...tapi after 1.5 years ingat nak kena tukar dah...saya ni jenis suke sediakan payung sebelum hujan..bateri lama sel basah pun ada lgi...cume mase tu kering sgt aje..tapi sekurang2nye saya tak mcm en Fariz..hehe...KO trus bateri tu ...aritu tak dapat dilupakan...nak membantu rakan..bumper ku plak KO...hahaa..hujan nye pasal..skirting ku pecah...kpd Fariz...jaga la bateri anda...hehe...kpd en OP...nasib anda tlg ganti skirting...hehe...

Viva_Spirit:
aku pun dah lam pakai MF century batery...
setakat ni tak yah nak susah check air... :laughing4:

zulu zulu:
sel kering sebenarnya x beberapa baik untuk kereta...wuhuhuhuhu.....lebih elok pki sel basah.......nk ckp mcm mner yek tang dia x elok tu.....tapi atas pengalaman maza....maza punya kete kancil pki sel kering setiap 8 bulan jer out....8 bulan jer out....8 bulan jer out.....so sebab bengang giler asyk out jer.....maza pun mula pki sel basah balik semula....alhamdulillah bateri dkt kancil maza tu dah 1 tahun lebih masih belum out lg.......so tp jaga2 gak poket utk tukar bateri baru huhuhuhuhuhu.........klu x der duit suh la ayah maza tukar....heheheheh maza nk kne jaga maza punya viva....x larat la nk jaga dua2.....kancil ayah nyer...tp sbb maza jer slalu drive dia kasi la maza pki sbelum maza ader viva.......sekarang ader viva....viva tu maza yang punya...byar bulan2 guna duit poket sendiri.......viva maza pki sel basah...sebab aper.....sebab ader sound sytem....risau pki sel kering takut cepat out....... :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4:

boboy:
Gua x jd la guna MF Bateri nie... Atas nasihat member2 Gua la... So, Gua beli la Bateri GP kat Kedai Spare Parts (Damansara Damai, PJ). Gua dpt tolak bateri Ori (YOKOHAMA - mahal bateri nie Bai. Gua tanya tokeh kedai tu) RM 10.00. Gua byr RM 140.00 aje la...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page