*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21553
Latest: wyattw63
Stats
Total Posts: 116759
Total Topics: 6014
Online Today: 41
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 24
Total: 24
Official Sponsor


Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Offset yang cun untuk Viva  (Read 7912 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
JanG45
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2





Ignore User Options
« on: July 25, 2008, 11:58:29 AM »

halo all..

saya nak tau..berapakah offset yang sesuai untuk viva..dan juga pcd nya..

just nak tau...

thankzzz
Logged
eddie
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 30





Ignore User Options
« Reply #1 on: July 26, 2008, 08:37:50 AM »

Yg sesuai dgn viva offset 38 atau 40, P.c.d. 100, lebar dia jangan lebih 6.5j. Kalo nak nampak rim tu tkluar skit ko gune rim offset yg number dia below than 40.
Logged
mosquitoo
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 42


Berdirinya seorang lelaki,ketinggian seorg wanita




Ignore User Options
« Reply #2 on: July 28, 2008, 10:50:38 AM »

ermmm..tya sket bai..
pcd tu naper?
apa kaitan offset dgn rim..
ke nk coose tyar dgn rim..

Yg sesuai dgn viva offset 38 atau 40, P.c.d. 100, lebar dia jangan lebih 6.5j. Kalo nak nampak rim tu tkluar skit ko gune rim offset yg number dia below than 40.
Logged
bobby
Chicken Run
Registered
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 3


Chicken Run




Ignore User Options
« Reply #3 on: July 28, 2008, 07:11:24 PM »

ermmm..tya sket bai..
pcd tu naper?
apa kaitan offset dgn rim..
ke nk coose tyar dgn rim..


pcd tu saiz lubang.. kalau viva pcd 100 sama dengan wira.. so, rim wira, savvy ngan keta yang rim pcd 100 tu bleh masuk kat viva.. Offset tu jarak TERKELUARNYA rim dari set dia.. aku pun kureng skit gak bab2 ni.. so, betulkan saya kalau salah yee..  laughing4
Logged

No.5, Jalan Daun Sal,
18/5A Seksyen 18
Shah Alam.
Hp : 0132969640
CamToDa
Mengaku dulang Paku Serpih...pk la.. =P
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 439


Reborn? damn fake..Origin ok..




Ignore User Options
« Reply #4 on: July 29, 2008, 01:16:42 AM »

38 tu mmg biasa....

kalo 40 dan 42 pon cun gak offset dia...leh slamed abis sampai zero gab...hihihi
Logged

The only way to accept an insult is to ignore it. If u can't ignore it, top it. If u can't top it, laugh at it. If u can't laugh at it, u probably deserved it. ha3
budak baru
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 78





Ignore User Options
« Reply #5 on: August 29, 2008, 11:36:32 PM »

BERAPA KOS PEMASANGAN SPORT RIM & TAYAR?GUA NK LETAK RIM 14''.OK X?
KORANG TOLONG AKU....UPLOAD SKIT CONTOH2....
Logged
clrtout
Moderator
Senior III
*****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2502


★R u Chicken?★


WWW
« Reply #6 on: August 30, 2008, 11:23:03 AM »

BERAPA KOS PEMASANGAN SPORT RIM & TAYAR?GUA NK LETAK RIM 14''.OK X?
KORANG TOLONG AKU....UPLOAD SKIT CONTOH2....


betol tu..apa kata korang semua uplaod pic sport rims korang berserta harga dan maklumat yg berpatutan utk rujukan kami yg newbie ni. hehehe!  occasion14
Logged

bistari
.::central region ::.
Registered
Active
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 116


Klik icon kt bwh kalo nk berYM ngn aku


WWW

Ignore User Options
« Reply #7 on: September 18, 2008, 11:20:16 AM »

Pe jadi kalo aku pakai sport rim yang offset 45 ek?
Logged

"Orang yang paling aku sukai adalah dia yang menunjukkan kesalahanku." - Khalifah ‘Umar
man_giant
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 22





Ignore User Options
« Reply #8 on: September 21, 2008, 03:44:49 PM »

bru2 ni p survey2 rim...terjumpa 1 kedai jual rim 16" 5.5jj dn 17" 5.5jj...perggghhh klu pasang mesti tggalam rim..bru cun... laughing4
Logged
red vtec
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1





Ignore User Options
« Reply #9 on: January 16, 2009, 03:06:05 AM »

SALAM..BRO NK TANYA SIT..KALAU PAKAI 14"X 6.5 OK X BRO..
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Google
Last 5 Shouts:
January 14, 2015, 04:03:46 PM
looking for left side headlamp!! pm me
December 22, 2014, 08:54:25 AM
Salam.Lampu dvd player tidak hidup, memang kena ganti baru ke dvd tu..x boleh repair ke?
December 08, 2014, 08:26:24 AM
Salam. Nak tanya, nak tukar cermin belah kiri pemandu berapa ye area shah alam? Urgent. Thankss
December 07, 2014, 02:01:20 PM
New in here. Plse advise if any. Thanks
December 05, 2014, 12:20:26 PM
salam semua
Most recent post
Karat dalam enjin bay
Salam semua saya baru sahaja beli VIVA 850 tahun 2008. Saya tengok dalam engine bay bahagian bawah battery ada kesan karat dan j...

mahu kepastian.. penguna baru viva
salam kwn2 semua.., saya nak tanyer kwn2 Semua, kete viva saya beli second hand tahun 2009, 1.0 auto, kete viva saya radiator fa...

Re:
Sorry lampu belakang

Re:
Lampu Myvi model 2006 wts .. Harga kira jadi RM200 atau sampai jadi .. COD area Puchong atau Shah Alam .. Whatsapps 0126970723 (...

mintak tolng otai˛.....
assalamulaikum.... mcm mne nk dpt diagram meter avy nk mod ke viva...leh sape˛ leh tolng x...jasa anda akan dikenang.....

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.093 seconds with 33 queries.