*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21685
Latest: imiegorgone
Stats
Total Posts: 116805
Total Topics: 6037
Online Today: 36
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 41
Total: 41
Official Sponsor


Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Offset yang cun untuk Viva  (Read 8740 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
JanG45
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2





Ignore User Options
« on: July 25, 2008, 11:58:29 AM »

halo all..

saya nak tau..berapakah offset yang sesuai untuk viva..dan juga pcd nya..

just nak tau...

thankzzz
Logged
eddie
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 30





Ignore User Options
« Reply #1 on: July 26, 2008, 08:37:50 AM »

Yg sesuai dgn viva offset 38 atau 40, P.c.d. 100, lebar dia jangan lebih 6.5j. Kalo nak nampak rim tu tkluar skit ko gune rim offset yg number dia below than 40.
Logged
mosquitoo
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 42


Berdirinya seorang lelaki,ketinggian seorg wanita




Ignore User Options
« Reply #2 on: July 28, 2008, 10:50:38 AM »

ermmm..tya sket bai..
pcd tu naper?
apa kaitan offset dgn rim..
ke nk coose tyar dgn rim..

Yg sesuai dgn viva offset 38 atau 40, P.c.d. 100, lebar dia jangan lebih 6.5j. Kalo nak nampak rim tu tkluar skit ko gune rim offset yg number dia below than 40.
Logged
bobby
Chicken Run
Registered
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 3


Chicken Run




Ignore User Options
« Reply #3 on: July 28, 2008, 07:11:24 PM »

ermmm..tya sket bai..
pcd tu naper?
apa kaitan offset dgn rim..
ke nk coose tyar dgn rim..


pcd tu saiz lubang.. kalau viva pcd 100 sama dengan wira.. so, rim wira, savvy ngan keta yang rim pcd 100 tu bleh masuk kat viva.. Offset tu jarak TERKELUARNYA rim dari set dia.. aku pun kureng skit gak bab2 ni.. so, betulkan saya kalau salah yee..  laughing4
Logged

No.5, Jalan Daun Sal,
18/5A Seksyen 18
Shah Alam.
Hp : 0132969640
CamToDa
Mengaku dulang Paku Serpih...pk la.. =P
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 439


Reborn? damn fake..Origin ok..




Ignore User Options
« Reply #4 on: July 29, 2008, 01:16:42 AM »

38 tu mmg biasa....

kalo 40 dan 42 pon cun gak offset dia...leh slamed abis sampai zero gab...hihihi
Logged

The only way to accept an insult is to ignore it. If u can't ignore it, top it. If u can't top it, laugh at it. If u can't laugh at it, u probably deserved it. ha3
budak baru
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 78





Ignore User Options
« Reply #5 on: August 29, 2008, 11:36:32 PM »

BERAPA KOS PEMASANGAN SPORT RIM & TAYAR?GUA NK LETAK RIM 14''.OK X?
KORANG TOLONG AKU....UPLOAD SKIT CONTOH2....
Logged
clrtout
Moderator
Senior III
*****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2502


★R u Chicken?★


WWW
« Reply #6 on: August 30, 2008, 11:23:03 AM »

BERAPA KOS PEMASANGAN SPORT RIM & TAYAR?GUA NK LETAK RIM 14''.OK X?
KORANG TOLONG AKU....UPLOAD SKIT CONTOH2....


betol tu..apa kata korang semua uplaod pic sport rims korang berserta harga dan maklumat yg berpatutan utk rujukan kami yg newbie ni. hehehe!  occasion14
Logged

bistari
.::central region ::.
Registered
Active
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 116


Klik icon kt bwh kalo nk berYM ngn aku


WWW

Ignore User Options
« Reply #7 on: September 18, 2008, 11:20:16 AM »

Pe jadi kalo aku pakai sport rim yang offset 45 ek?
Logged

"Orang yang paling aku sukai adalah dia yang menunjukkan kesalahanku." - Khalifah ‘Umar
man_giant
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 22





Ignore User Options
« Reply #8 on: September 21, 2008, 03:44:49 PM »

bru2 ni p survey2 rim...terjumpa 1 kedai jual rim 16" 5.5jj dn 17" 5.5jj...perggghhh klu pasang mesti tggalam rim..bru cun... laughing4
Logged
red vtec
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1





Ignore User Options
« Reply #9 on: January 16, 2009, 03:06:05 AM »

SALAM..BRO NK TANYA SIT..KALAU PAKAI 14"X 6.5 OK X BRO..
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Google
Last 5 Shouts:
June 29, 2015, 12:11:36 PM
Kepada sesiapa yg ingin membeli viva grill boleh hubungi saya utk butir terperinci. tq
June 10, 2015, 12:09:56 PM
Salam semua saya ahli baru...Azizi dari Melaka.
May 21, 2015, 08:19:58 PM
hi selamat malam semua,lama x keudara
May 15, 2015, 09:40:11 AM
salam...ada siapa2 yg pernah tukar clutch plate & mounting engine viva?
April 17, 2015, 01:34:23 PM
Does anyone know how much does Viva absorber costs?
Most recent post
Lampu Enjin Menyala!
Assalam & Salam Sejahtera sahabat VIVAC sekalian,Mohon bantuan & nasihat dengan masalah yang dialami, kesan yang paling ketara i...

Re: Bumper Depan Viva 2012
Kepada yang sedang mencari atau untuk modified bumper viva korang, saya ada Viva custom front grill untuk dijual.Condition:  Bar...

Website Designing
Digital Marketing is every touchpoint your business has with its current and targeted customers in the digital environment. It i...

Rim 16" 7jj tyres 205 / 45 / 16 boleh masok x viva bro?
Rim 16" 7jj tyres 205 / 45 / 16 boleh masok x viva bro?Kena ada offset ke x bro? masih konfius ni bro. Tlg sy sepa yg lebih arif...

Re: Viva 850 manual vibrate a lot
mounting under warranty x? mcmna nak tau benda apa under warranty erk?huhuhu

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.112 seconds with 33 queries.