Official Sponsor


Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Offset yang cun untuk Viva  (Read 6806 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
JanG45
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2





Ignore User Options
« on: July 25, 2008, 11:58:29 AM »

halo all..

saya nak tau..berapakah offset yang sesuai untuk viva..dan juga pcd nya..

just nak tau...

thankzzz
Logged
eddie
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 30





Ignore User Options
« Reply #1 on: July 26, 2008, 08:37:50 AM »

Yg sesuai dgn viva offset 38 atau 40, P.c.d. 100, lebar dia jangan lebih 6.5j. Kalo nak nampak rim tu tkluar skit ko gune rim offset yg number dia below than 40.
Logged
mosquitoo
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 42


Berdirinya seorang lelaki,ketinggian seorg wanita




Ignore User Options
« Reply #2 on: July 28, 2008, 10:50:38 AM »

ermmm..tya sket bai..
pcd tu naper?
apa kaitan offset dgn rim..
ke nk coose tyar dgn rim..

Yg sesuai dgn viva offset 38 atau 40, P.c.d. 100, lebar dia jangan lebih 6.5j. Kalo nak nampak rim tu tkluar skit ko gune rim offset yg number dia below than 40.
Logged
bobby
Chicken Run
Registered
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 3


Chicken Run




Ignore User Options
« Reply #3 on: July 28, 2008, 07:11:24 PM »

ermmm..tya sket bai..
pcd tu naper?
apa kaitan offset dgn rim..
ke nk coose tyar dgn rim..


pcd tu saiz lubang.. kalau viva pcd 100 sama dengan wira.. so, rim wira, savvy ngan keta yang rim pcd 100 tu bleh masuk kat viva.. Offset tu jarak TERKELUARNYA rim dari set dia.. aku pun kureng skit gak bab2 ni.. so, betulkan saya kalau salah yee..  laughing4
Logged

No.5, Jalan Daun Sal,
18/5A Seksyen 18
Shah Alam.
Hp : 0132969640
CamToDa
Mengaku dulang Paku Serpih...pk la.. =P
Registered
Senior
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 439


Reborn? damn fake..Origin ok..




Ignore User Options
« Reply #4 on: July 29, 2008, 01:16:42 AM »

38 tu mmg biasa....

kalo 40 dan 42 pon cun gak offset dia...leh slamed abis sampai zero gab...hihihi
Logged

The only way to accept an insult is to ignore it. If u can't ignore it, top it. If u can't top it, laugh at it. If u can't laugh at it, u probably deserved it. ha3
budak baru
Junior
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 78





Ignore User Options
« Reply #5 on: August 29, 2008, 11:36:32 PM »

BERAPA KOS PEMASANGAN SPORT RIM & TAYAR?GUA NK LETAK RIM 14''.OK X?
KORANG TOLONG AKU....UPLOAD SKIT CONTOH2....
Logged
clrtout
Moderator
Senior III
*****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2502


★R u Chicken?★


WWW
« Reply #6 on: August 30, 2008, 11:23:03 AM »

BERAPA KOS PEMASANGAN SPORT RIM & TAYAR?GUA NK LETAK RIM 14''.OK X?
KORANG TOLONG AKU....UPLOAD SKIT CONTOH2....


betol tu..apa kata korang semua uplaod pic sport rims korang berserta harga dan maklumat yg berpatutan utk rujukan kami yg newbie ni. hehehe!  occasion14
Logged

bistari
.::central region ::.
Registered
Active
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 116


Klik icon kt bwh kalo nk berYM ngn aku


WWW

Ignore User Options
« Reply #7 on: September 18, 2008, 11:20:16 AM »

Pe jadi kalo aku pakai sport rim yang offset 45 ek?
Logged

"Orang yang paling aku sukai adalah dia yang menunjukkan kesalahanku." - Khalifah ‘Umar
man_giant
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 22





Ignore User Options
« Reply #8 on: September 21, 2008, 03:44:49 PM »

bru2 ni p survey2 rim...terjumpa 1 kedai jual rim 16" 5.5jj dn 17" 5.5jj...perggghhh klu pasang mesti tggalam rim..bru cun... laughing4
Logged
red vtec
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1





Ignore User Options
« Reply #9 on: January 16, 2009, 03:06:05 AM »

SALAM..BRO NK TANYA SIT..KALAU PAKAI 14"X 6.5 OK X BRO..
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

*
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Most recent post
Re: Asia Le Mans!
apa yg i tau ttg asia le mans ni kerana michelin yg main supplier utk mereka. michelin nampak best sgt utk racing ya? boleh taha...

Re: Asia Le Mans!
tayar apa pun kamu nak tau....sibuk lah~ Asia Le Mans ni mcm bosan saje...x shiok pun

Asia Le Mans!
Assalammualaikum, nak tanya sikit eh. Ada tak sesapa tengok Asia Le Mans? Korang tau tak dorang pakai jenama tayar apa?

Tayar yang berpreformansi
AQ dibagi link ini... dr beb i....http://www.youtube.com/playlist?list=PLxwHLe236_WfvypJ0QuKcoYzK-KN-9wF8Beb I kata Michelin tir...

Re: pencucuh rokok
tukar fius,ada spair kat kotak fius

Last 5 Shouts:
Today at 04:52:45 PM
Salam semua,sy masih baru disini... mohon tunjuk ajar semua
April 13, 2014, 04:17:04 PM
Assalammualaikum wbt
April 13, 2014, 01:40:36 PM
Hai sy newbie.. Guide me please! 😂
April 10, 2014, 11:29:07 AM
SALAM VIVAC!!
cyera umizaru on tha line! ;)
April 07, 2014, 07:43:08 PM
salam serta salam 1 malaysia..
lama btl xjenguk forum vivac nie...mcmn keadaan kalian semua....sihat...di harap kalian semua sihat2 belaka....
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.291 seconds with 32 queries.