*
Support by:
Random pictures
Sorry, you do not have permission to view pictures!
Join Us

ads space

Members
Total Members: 21622
Latest: Nymanaa
Stats
Total Posts: 116789
Total Topics: 6026
Online Today: 28
Online Ever: 178
(March 28, 2008, 11:27:34 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 31
Total: 31
Official Sponsor


Kelab Bermotor Perodua Viva atau lebih dikenali dengan singkatan VIVAC telah diasaskan oleh Encik Faizal Bin Shamsuddin pada 10 Mei 2007 dan berdaftar secara rasminya pada 29 Mei 2008 dibawah Kementerian Belia Dan Sukan (2890/2008).

Kelab ini ditubuhkan bagi ahli kelab berkongsi idea dan berkomunikasi secara berkesan serta menggalakkan interaksi tanpa mengira status bangsa, agama dan kaum. Kelab ini juga mengalukan orang ramai untuk menyertai kami dan mempelajari ilmu berkaitan dengan konvoi, radio amatur dan sebagainya.

Kelab VIVAC bermula dengan komuniti yang kecil yang mana bermula melalui forum maya untuk peminat kereta. Namun setelah setahun bertapak, kelab VIVAC telah mengambil inisiatif dengan mendaftar dibawah Kementerian Belia dan Sukan memandangkan ahli semakin ramai bertujuan untuk menjadikan kelab VIVAC salah satu kelab berdaftar yang dapat dikongsi dan disertai oleh semua pemilik viva tanpa sangsi.

Dengan berdaftarnya kelab VIVAC, berbagai program dan aktiviti dapat dilakukan dan disokong oleh banyak pihak. Aktiviti-aktiviti kelab ini bukan hanya bertumpu kepada sukan bermotor semata-mata, bahkan banyak aktiviti kemasyarakatan dan keagamaan yang telah dianjurkan oleh kami bagi membantu mereka yang memerlukan dan menunjukkan keprihatinan kami terhadap isu-isu semasa.

source : Profile Kelab
VIVAC MALAYSIA

Muhammad Shazwan Daniel (Dr Zack Danieal) (fb)
PROMOTIONS & SPONSORSHIP COMMITTEE (PR)
017-5265686

Alternatively, if you are unable to reach any of our Commitees, please email your queries to :
vivac@peroduavivaclub.com
or
vivac_induk@yahoo.com

Our Facebook Page
Our Facebook Group
Be our registered member

*
Google
Last 5 Shouts:
March 21, 2015, 04:01:50 PM
Assalamu Allaikum... Hi Everyone in Vivac Club... Warm Greetings for all from Sri Lanka
March 10, 2015, 04:44:22 PM
Salam vivac...sy bru joint forum ni... ade kwn2 yg blh kongsi diagram ECU, sy nk gne utk wiring AFC...plz..
March 10, 2015, 12:19:57 PM
tukar gearbox manual ke auto call/whatsapp sy 0198619942
March 10, 2015, 11:58:27 AM
Assalam nk tnya sy nk tukar gearbox dr manual ke auto. suka sama suka pls. sy kt area putrajaya.
March 06, 2015, 07:34:05 PM
Kg tu kat mn.. klau nk buang meh la buang kat sy.. hehehe
Most recent post
nak enquiry pasal harga and kalau pasang benda 2 ni untuk apa ?
pivot mega raizin - RM 210pivot grounding cable - RM 81Minyak hitam perodua 3 litre - RM 70Oil Filter - RM 12Gear Oil - RM 48Wip...

nk jd viva ala2 pimp my ride
salam n selamat sejahtera... nak mintak pandangan otai2 kat cni...keta viva elite sy da byk kali eksiden, bile bawak x sedap da....

Re:
boleh tambah grounding wayar. bg power stabil. nak start kereta pn snang. bila pasang aircond pn xterasa berat.

ECU 850 pinout diagram.
sesiapa ada diagram utk ecu 850 viva. please share pengetahuan sikit.

Viva 850 Standart Performance Upgrade
Saya pakai viva 850 , masuk sportim 15 and now nak naik 130 pn susah.kawan cakap jangan masuk turbo mcm aku , nanti lama lama me...

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines |TinyPortal v0.9.8 © Bloc Page created in 0.09 seconds with 24 queries.